Jurgen Klopp potvrdio da je Alisson teže povrijeđen
Klopp je rekao da će Alisson biti van terena narednih nekoliko sedmica

Tim sa Anfielda će biti oslabljen u narednom periodu

Jurgen Klopp potvrdio da je Alisson teže povrijeđen

S. Pašalić

Liverpool je na sjajan način otvorio novu sezonu Premier lige i u 1. kolu je na Anfieldu savladao Norwich sa 4:1.

Redsi su stigli do prva tri boda, ali nisu imali previše razloga za slavlje jer je u 39. minuti prvi golman tima Alisson Becker zbog povrede morao napustiti teren.

Samo dan nakon toga engleski mediji su pisali da će golman Liverpoola sigurno propustiti meč UEFA Superkupa protiv Chelseaja, ali da bi mogao propustiti i još nekoliko narednih mečeva u Premier ligi te da će van terena biti i do mjesec i pol.

Sada je trener Redsa Jurgen Klopp potvrdio da će Alisson biti van stroja u narednih nekoliko sedmica, iako nije želio tačno precizirati koliko će trajati njegov oporavak.

"Nije previše dobro. To je povreda lista koja će ga očigledno maknuti sa terena na neko vrijeme", rekao je Klopp.

"Ne želim sada praviti tačnu prognozu o tome kada će se on vratiti, ali sigurno sutra neće, tako da sada moramo vidjeti. Potrebno je neko vrijeme, sigurno je potrebno nekoliko sedmica, a mi moramo vidjeti."

"Vidio sam već natpise poput 'šest tjedana' i slične stvari, ali Ali nije puno puta bio povrijeđen u karijeri, pa bih htio malo pričekati da vidim kako se sada razvija u tom procesu, ali on nije u ekipi za sljedećih nekoliko sedmica.",dodao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi