Origi: Drago mi je što u srcu  navijača zauzimam posebno mjesto
Foto: EPA

Napadač Liverpoola zadovoljan

Origi: Drago mi je što u srcu navijača zauzimam posebno mjesto

S. Bošković

Liverpool je novu sezonu Premier lige počeo pobjedom protiv Norwicha rezultatom 4:1.

Jedan od strijelaca bio je i Divock Origi koji je tako nastavio sjajnu formu s kraja prošle sezone, a nagrađen je i novim ugovorom s timom s Anfielda.

"Za mene je potpisivanje ugovora bila logična i dobra odluka. Klub mi je uvijek ukazivao povjerenje. Imali smo nekoliko dobrih razgovora i sve se posložilo, tako da je odluka bila lagana", rekao je Divock Origi u razgovoru za The Athletic.

"Morate vjerovati svom instinktu. Osjećam se cijenjeno ovdje i smatram da mogu napraviti još velikih koraka ovdje. Mogu još mnogo toga dati klubu i pokazati zašto sam ovdje".

"Ovdje se nalazi toliko mladih i talentiranih fudbalera i osjeća se da je osvajanje Lige prvaka u Madridu bio samo početak, gladni smo za još uspjeha".

Upravo je Divock Origi u Madridu bio strijelac za Redse, a postigao je drugi gol na utakmici, nakon kojeg je počelo veliko slavlje navijača Liverpoola. Pored toga, Belgijanac je u polufinalu Lige prvaka postigao dva gola protiv Barcelone i tako odveo svoj tim u finale Lige prvaka. Ta tri postignuta pogotka bila su mu dovoljna da u srcima navijača zauzme status legende.

"Uvijek je lijepo kad vas navijači respektuju. Drago mi je što zauzimam takvo mjesto u njihovim srcima. Biti dio historije kluba poput Liverpoola je nešto zbog čega se osjećam posebno i nešto što sam oduvijek želio. Uvijek sam zamišljao da igram za veliki tim u Premier ligi".

"Nakon karijere moći ću sjesti i uživati u svojim postignućima, ali za sada pokušavam da igram što bolje i bolje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Origi se osvrnuo i na prilagođavanja taktici Jurgena Kloppa:

"Mislim da sam sad dosta drugačiji igrač nego kad sam došao. Osjećam da sam porastao mentalno na terenu. Tim je evoluirao u načinu igre i sada razumijem svoje zadatke na terenu dosta bolje - kako da pravim pritisak,kako da biram trenutke, kad da bude kreativan, a kad da odigram jednostavno", zaključio je na kraju razgovora Divock Origi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi