Jurgen Klopp pred derbi sa Chelseajem: Oni imaju četvoricu koji vrijede po 60 miliona...

Slažete li se?

Jurgen Klopp pred derbi sa Chelseajem: Oni imaju četvoricu koji vrijede po 60 miliona...

Derbi 6. kola Premiershipa se igra u nedjelju na Stamford Bridgeu. Chelsea će ugostiti Liverpool, a pred gostovanje u Londonu trener Redsa Jurgen Klopp je govorio o protiviničkom timu.

Nekolicina igrača podmlađenog Chelseaja su zapala za oko strategu Liverpoola.

"To je jako uzbudljiv tim. Pomalo me podsjećaju na moj tim u Borussiji Dortmund prije dosta godina, kada su ti igrači bili jako mladi, još mlađi nego ovi u ekipi Chelseaja danas", izjavio je Klopp, pa nastavio:

"Ljudi su pričali o tome kako su igrači mladi, ali oni su igrali samo zbog toga što su dobri, a ne zbog činjenice da su mladi".

"Chelsea je doveo Christiana Pulisica za 50 ili 60 miliona funti, a svi igrači oko njega sada imaju tu istu vrijednost... Tammy Abraham je igrač koji sada vrijedo oko 60 miliona funti, Mason Mount sigurno vrijedi isto toliko, ako ne i više, Callum Hudson-Odoi od ranije vrijedi toliko...", istakao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Chelseaju je izrečena zabrana transfera koja je sigurno jedan od razloga što Lampard u ovolikoj mjeri daje šansu mladim igračima.

"Ako postoji klub kojeg zabrana transfera nije toliko strašno pogodila onda je to Chelsea zbog svoje transfer politike u proteklim godinama i broja kvalitetnih igrača koje su slali na posudbe... Tammy Abraham je postigao više od 20 golova prošle sezone. Nije to naučio samo u Chelseaju, svoj talenat je pronašao već na drugim mjestima... Chelsea je sigurno kandidat za bilo koji od trofeja".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi