Prvo su pobijedili Liverpool, ali ono što su uradili Kloppu na press konferenciji je prava sramota

Ni sam nije mogao da vjeruje šta se dešava

Prvo su pobijedili Liverpool, ali ono što su uradili Kloppu na press konferenciji je prava sramota

E. Čaušević

Liverpool je večeras doživio neočekivan poraz na gostovanju kod Toulousea (3:2) u meču četvrtog kola grupne faze Evropske lige. Nakon utakmice u centru pažnje našao se Jurgen Klopp koji nije mogao da vjeruje gdje je morao da održi press konferenciju.

Redsi su večeras odigrali veoma lošu utakmicu u Toulousea u kojoj je Klopp pokušao da odmori neke od najvažnijih igrača, ali nakon što je njegov tim gubio sa 2:0 to je palo u vodu i morao je na teren poslati ono najbolje što ima.

Toulouse je uspio da se osveti Liverpoolu za poraz u prvom okršaju koji smo gledali nedavno na Anfieldu kada su Redsi pobijedili sa 5:1.

Ovaj poraz očito je teško pao i Jurgenu Kloppu koji nije bio previše raspoložen kada se pojavio pred novinarima na press konferenciji nakon utakmice.

Klopp je odgovarao na pitanja novinara, ali već na početku je shvatio da to nije obična press konferencija kao inače što je navikao jer je bio zbunjen zbog onog što se dešava na samom ulazu u tu prostoriju.

Oglasi

Naime, njemački stručnjak je shvatio da je improvizovana press sala smještena odmah kod prostora gdje su navijači Toulousea koji su pjevali sve vrijeme dok je on pričao što je na kraju i sam morao ironično prokomentarisati.

"Čija ideja je bila da se ovdje napravi press konferencija? To bi bilo zaista zanimljivo pitanje. Jao...", rekao je Klopp dok je slušao pjesmu navijača Toulousea.

Na Kloppovom licu bilo je jasno koliko mu je neugodno zbog onog što se dešava, ali i kakav kiks je to organizatora utakmice jer su navijači zaista učinili press konferenciju skoro nemogućom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener Liverpoola gledao je da što brže odgovara na pitanja kako bi završio press i napustio prostoriju u kojoj je buka bila ogromna, te zbog toga konferencija nije trajala ni blizu dugo kao što je to inače slučaj.

Mnogi su javno kritikovali Toulouse zbog takvog propusta, te poručili da Klopp nije zaslužio takve provokacije bile one namjerne ili ne.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi