Luka Juričić "eksplodirao": Mjesec dana kao iz snova, sedam utakmica sedam golova

Bivši napadač Željezničara igra fudbal života

Luka Juričić "eksplodirao": Mjesec dana kao iz snova, sedam utakmica sedam golova

A. Beganović

Nekadašnji napadač Željezničara Luka Juričić zaigrao je u nevjerojatnoj formi u Armeniji. Zabio je sedam golova u sedam utakmica u mjesec dana, ali njegov Pyunik tri više.

Malo je trenera koji u svojoj momčadi ne bi voljeli imati igrača poput Luke Juričića. Napadač, beskompromisan borac i igrač koji voli igrati za tim, ali se istovremeno dobro snalazi u kaznenom prostoru protivničkih momčadi.

Bosanskohercegovačka javnost upoznala ga je dok je nosio dres Željezničara, ali je nakon godinu i nešto provedenih na Grbavici, nogometni kruh odlučio zarađivati van granica naše zemlje.

Od nekoliko ponuda koje je imao na stolcu, odlučio je prihvatiti onu iz Južne Koreje, točnije tamošnjeg Gimpa, no tek nakon nekoliko mjeseci prihvatio je ponudu armenskog prvaka Pyunika.

I nije pogriješio. Juričiću je trebao određeni period za aklimatizaciju, ali kada je upoznao novi klub, ligu i suigrače, zahtjeve struke, bivši napadač Željezničara je "eksplodirao". Juričić igra u "strašnoj" formi i prema pisanju armenskih medija trenutačno je najbolji nogometaš tamošnjeg prvenstva.

No, “gola” statistika pokazuje da armenski kolege ne pretjeruju. Naime, Luka je sinoć postigao i pogodak u susretu 19. prvenstvenog kola u kojem je njegov Pyunik pobijedio Ararat rezultatom 2:0.

Oglasi

Bio je to njegov ukupno 11. pogodak za aktuelnog armenskog prvaka, a sedmi i posljednjih sedam utakmica, odnosno u posljednjih mjesec dana.

Juričićeva sjajna serija počela je 3. novembra kada je postigao pogodak u porazu svoje ekipe od Basela (1:2) u Konferencijskoj ligi. Samo tri dana kasnije Juričić je pogodio u prvenstvenom remiju Lernayina i Pyunika.

Četiri dana kasnije Pyunik je u prvenstvu remizirao sa Ararat-Armenijom (0:0) i to je zapravo jedini službeni susret u novembru u kojem se nije upisivao u listu strijelaca.

Nakon toga Pyunik je remizirao u duelu sa BKMA (1:1), te je savladao Alashkert (2:1), a u oba meča ovaj sjajni napadač se uspisao u listu strijelaca.

Golgeterski niz nastavio je u kupovskom susretu s Noom u kojem je postigao dva pogotka u pobjedi 3:0, ali je sinoćnjim pogotkom u pobjedi nad Araratom zaokružio najbolji mjesec u karijeri.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tako je u posljednjih sedam susreta od ukupno deset golova Pyunika sedam bilo Juričićevo djelo, no aktualni prvak Armenije probio se do 4. mjesta na tablici s 33 osvojena boda. Lider Urartu ima osam bodova ili utakmicu više.

U Pyuniku su opet oživjele šampionske ambicije, no hoće li Juričić biti dio ove momčadi nakon zimskog prijelaznog roka veliko je pitanje s obzirom na njegove sjajne igre i ponude koje mu stižu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi