U Armeniji ništa novo: Luka Juričić ponovo strijelac

Novo pogodak najboljeg strijelca prvenstva Armenije

U Armeniji ništa novo: Luka Juričić ponovo strijelac

Adnan Beganović

Aktuelni prvak Armenije, Pyunik, upisao je novu pobjedu. Slavio je Pyunik 4:0 na gostujućem terenu, a ponovo se u listu strijelaca upisao nekadašnji napadač Željezničara Luka Juričić, koji je sa 16 postignutih pogodaka najbolji strijelac prvenstva Armenije.

Odigrana su dva susreta 30. kola Premier lige Armenije, a ponovo se u listu strijelaca upisao nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić.

Aktuelni prvak Armenije Pyunik gostovao je kod Shiraka i upisao je ubjedljivi pobjedu uz novi pogodak najboljeg strijelca armenskog prvenstva Luke Juričića.

Nekadašnji napadač Željezničara, koji je u prošlom kolu postigao tri pogotka u pobjedi Pyunika nad Ararat-Armenijom, večeras je načeo mrežu Shiraka.

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Juričić pogodio za 0:1 s bijele tačke. S minimalnim vodstvom Pyunika otišlo se na odmor, a u drugom dijelu Juričić i društvo su postigli još tri.

U 15. minuti nastavka Otubanjo pogađa za 0:2, a u 62. minuti je 0:3. Pogodio je James, da bi Spirowski u posljednjoj minuti meča postigao pogodak za konačnih 0:4.

Inače, Juričiću je ovo 16. pogodak u prvenstvu i najbolji je strijelac Premijer lige Armenije. Dodao je tri pogotkau evropskim nastupima, te dva u Kupu, tako da je ukupno u dosadašnjem dijelu sezone postigao 21 pogodak.

Dodajmo da je večeras i Urartu upisao ubjedljivu gostujuću pobjedu u duelu sa Vanom. Bilo je 0:5. Urartu je vodeći na tabeli sa 70 bodova, dok Pyunik ima tri manje.

Top Komentari

vyacheslavgxsam
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi