Juričić šou u Armeniji: Tri pogotka bivšeg napadača Željezničara u velikom derbiju

Pyunik i Juričić u sjajnoj formi

Juričić šou u Armeniji: Tri pogotka bivšeg napadača Željezničara u velikom derbiju

Adnan Beganović

Luka Juričić igra svoju najbolju sezonu. Najbolji je strijelac prvenstva Armenije, a večeras je u velikom derbiju postigao tri pogotka.

U derbiju 29. kola Premier lige Armenije i jednom od derbija prvenstva, aktuelni prvak Pyunik je rezultatom 4:1 savladao Ararat-Armeniju, a najzaslužniji za pobjedu Pyunika bio je nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić, koji je postigao tri pogotka.

Aktuelni prvak Armenije nastavio je sa sjajnim igrama u drugom dijelu prvenstva i svoje izglede za odbranu naslova je učinio realnom, iako se nakon prvog dijela sezone to činilo kao nemoguća misija.

Pyunik je danas stigao do desete pobjede u prvenstvu u ovoj godini iz isto toliko mečeva, a nisu se stvari po aktuelnog prvaka na otvaranju meča odvijale onako kako su se nadali.

Naime, Ararat-Armenia je bio bolji u prvom dijelu, a u 41. minuti je stigao do prednosti preko Serobyana koji je bio precizan sa bijele tačke.

No, trener Pyunika u drugom dijelu u igru uvodi Luku Juričića i pravi potez utakmice. Nekadašnji napadač Željezničara u 61. minuti stvari vraća na početak, a 12 minuta kasnije Dashyan pogađa za potpuni preokret.

Do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao, a onda u 94. Juričić postiže svoj drugi pogodak, a dva minuta kasnije stavlja tačku na "i" u ovom meču.

Pyunik je s ovom pobjedom stigao do 2. mjesta na tabeli. Juričić i društvo imaju 64 boda, tri manje od vodećeg Uratua kojeg su prije 15 dana pobijedili rezultatom 3:1.

A, što se tiče nekadašnjeg ljubimca navijača Željezničara, on igra najbolju sezonu u karijeri. Juričić je sa 15 pogodaka najbolji strijelac prvenstva Armenije, a dodao je tri u evropskim nastupima, te dva u Kupu.

Dakle, Juričić je u ovoj sezoni postigao 20 pogodaka i male su šanse da ga Pyunik zadrži, i pored toga što je nedavno produžio vjernost ovom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi