Dinamo gleda na sat - Rade na dovođenju Gazibegovića, ali problem pravi drugi igrač Dinama
Gazibegovićeva vrijednost je četiri miliona eura, ali postoji posebna klauzula po kojoj ga Dinamo može dovesti za uplola manje novca

Modri moraju da požure

Dinamo gleda na sat - Rade na dovođenju Gazibegovića, ali problem pravi drugi igrač Dinama

Edmir Škorić

Dinamo u subotu igra prvu prijateljsku utakmicu pred nastavak sezone, a ekipa Sergeja Jakirovića potom u ponedjeljak putuje u Robinj na glavni dio priprema, gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice.

Ekipa Dinama ima dosta utakmica u ovom pripremnom dijelu i Sergej Jakirović će imati priliku da svima da šansu, te da uvidi u kakvom su trenutno fizičkom stanju i na koga može ili ne može da računa.

Osim toga, Jakirović sa stručnim štabom radi na sastavljanju tima za nastavka sezone u kojem će pokušati da se vrati u borbu za titulu, odnosno da stigne prvoplasiranog Hajduka.

Takuya Ogiwara je stigao iz Japana, a iz Lokomotive se s posudbe vratio Moreno Živković. Tako je Dinamo riješio dva od tri ključna pitanja za nastavak sezone, a nedostaje mu još desni bek.

Prva želja je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović (23), koji igra dobro u Sturmu ove sezone. Njegova vrijednost je četiri miliona eura, a Dinamu je to sada previše. Ipak, Dinamo želi igrača zbog zanimljive klauzule.

Oglasi

Ona iznosi upola manje, odnosno dva miliona eura, ali mora da se aktivira isključivo do 15. januara, pa j Modrima ostalo 10 dana ako žele da završe transfer našeg defanzivca.

Reprezentativac BiH želi doći u Dinamo i smatra da je to dobar korak u njegovoj karijeri, a Dinamo je konstantno u kontaktu sa Austrijancima u nadi da će sklopiti posao.

Bh. reprezentativac je rođen u Salzburgu i igrao je za omladinske kategorije Red Bulla, da bi 2020. godine kao slobodan igrač prešao u Sturm za koji je već upisao 130 nastupa i dao tri gola uz pet asistencija. U svim utakmicama ove sezone je bio stater.

Očekuje se odlazak Iranca da bi stigao Bosanac

Da bi Dinamo doveo Gazibegovića, morat će da proda Sadegha Moharramija. Dinamo je Iranca bio skoro prodao u Saudijsku Arabiju, ali je taj posao propao. Moharrami je trenutno u iranskoj reprezentaciji, koju čeka nastup na AFC kupu, no svejedno se radi na transferu ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Moharrami bi trebao otići veoma brzo ako Dinamo želi da angažuje Gazibegovića, a sve bi se moglo završiti u narednih nekoliko dana. Na Maksimiru su svjesni da vrijeme curi i da imaju još samo 10 dana da za "samo" dva miliona kupe bh. reprezentativca.

Podsjetimo da je Dinamo trenutno treći u HNL-u sa 34 boda, Rijeka ima bod više, a lider Hajduk ima čak sedam više, ali i dvije utakmice više od Modrih, koje kasnije očekuje i dvomeč sa Betisom u nokaut fazi Konferencijske lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi