Majstorija Jusufa Gazibegovića iz slobodnjka, Sturm nikad bliže tituli, ali sada slijedi meč istine

Austrija

Majstorija Jusufa Gazibegovića iz slobodnjka, Sturm nikad bliže tituli, ali sada slijedi meč istine

Edmir Škorić

U meču doigravanja za prvaka Austrije Sturm je gostovao u Beču kod Rapida, te je slavio sa 3:1, a jedan od golova postigao je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović.

Sturm je tri kola prije kraja stigao na +3 u odnosu na drugoplasirani Salzburg nakon važne pobjede u derbiju 28. kola.

Gosti iz Graza poveli su golom Horvata u osmoj minuti, da bi već u 19. minuti Mayulu izjednačio na 1:1. Potom je u 28. minuti postignut spektakularan gol iz slobodnog udarca, a postigao ga je Jusuf Gazibegović.

U završnici prvog dijela Kiteishvili je pogodio za 3:1 i ovjerio pobjedu Sturma, koji nastavlja da gazi prema tituli kako bi prekinuo dominaciju Salzburga.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Upravo će za četiri dana Sturm gostovati kod Salzburga i po svemu sudeći će to biti utakmica odluke. Četiri kola je do kraja, pa je pitanje može li Sturm izdržati.

Inače, prethodnoh 10 sezona Salzburg je osvajao titulu u Austriji, ali konačno je naišao tim koji bi mogao da im stane u kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi