Jusufbašić: Teška utakmica je iza nas, bitna su tri boda

Napadač Olimpika nakon prvjenca za svoj tim

Jusufbašić: Teška utakmica je iza nas, bitna su tri boda

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika savladali su ekipu Čapljine u okviru drugog kola Prve lige Federacije rezultatom 1:0.

Sjajni golgeter Sabahudin Jusufbašić bio je strijelac jedinog pogotka u ovom duelu, koji je donio dosta neizvjesnosti u pogledu konačnog rezultata, iako su Vukovi bili bolji tokom cijelog duela. Dominirali su fudbaleri Mirze Varešanovića na terenu, ali je jednostavno u ovom susretu ‘zakazala’ realizacija.

"Teška utakmica je iza nas u kojoj su pobjeda i tri boda najvažniji. Trebali smo utakmicu riješiti i prije, ali je jednostavno ‘zakazala’ realizacija u ovom duelu’, kaže na početku razgovora za olimpik.ba Jusufbašić.

Jusufbašić je kako kaže zadovoljan svojim igrama, ali je siguran da će to u narednom periodu biti još bolje.

"Popravljamo se, sa svakim treningom se dodatno uigravamo i siguran sam da će to biti još puno bolje u narednim utakmicama. Kvalitetno radimo na treninzima, a s obzirom na to da nas je dosta novih u ekipi, dodatno smo se upoznali i počinjemo ličiti na pravi tim, kako na terenu tako i van njega, što me svakako raduje.’

Pred Olimpikom je gostovanje u Konjicu, a potom i utakmica sa najvećim konkurentom, ekipom Sloge, na svom terenu.

"Idemo u Konjic u narednom kolu i ja se nadam da ćemo uspjeti stići do tri boda. Igman je prvenstvo otvorio sa dva poraza, ali siguran sam da se radi o dobroj ekipi, koja je u stanju pobijediti svakog u ligi. Naš cilj je jasan, a to je pobjeda. Sloga dolazi poslije Igmana i tek kada završimo obaveze oko utakmice u Konjicu, počet ćemo razmišljati o duelu sa ekipom iz Siminog Hana", rekao nam je na kraju napadač Vukova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jusufbašić je u Olimpik stigao iz NK Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi