Jusufbašić vratio osmijeh na lice čelnicima GOŠK-a

Tim iz Gabele efikasan u Kaknju

Jusufbašić vratio osmijeh na lice čelnicima GOŠK-a

S. Mlaćo

GOŠK se iz Kaknja vratio sa tri boda (3:4). Imali su Gabeljani 3:0, no malo je nedostajalo da na kraju od gotovog naprave veresiju.

Ipak, tri boda se pišu, pa u Gabeli jučer i danas mnogo pozitivnija atmosfera. Vratila se nada da se GOŠK ipak može uključiti u borbu za prvo mjesto iako zaostatak za Olimpikom u ovom trenutku iznosi čak sedam bodova.

Vule Trivunović je u Kaknju posložio kockice i izveo tim koji nema 'šta da čeka'. Krenuo je ofanzivno, Kakanjci nisu imali pravi odgovor, a briljirao je sjajni Sabahudin Jusufbašić.

Jusufbašić je dobro poznato ime u Prvoj ligi, nogometaš zbog kojih publike dolaze na stadion, jedan od onih koji riješavaju utakmice u dva poteza...

Tako je bilo i u Kaknju. Sa dva pogotka Jusufbašić je vratio osmijeh čelnicima GOŠK-a ali i nadu u povratak u Premijer ligu.

Posebno vrijedi izdvojiti drugi pogodak 29-godišnjeg ofanzivca koji se poigrao sa dvojicom braniča Rudara, te golman Bekanom i zaradio aplauze.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

I u redovima domaćih svjesni su da je raspoloženog Jusufbašića bilo nemoguće čuvati, te da je upravo on bio ključna prevaga u korist gostiju.

GOŠK u narednom dočekuje Orašje, te se Gabeljani nadaju novoj pobjedi pred odlazak na pauzu.

Top Komentari

Gari Garinča
Budo majstore !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi