Jusufbegović: Bosna je kvalitetnija od nas, Sloga je najozbiljnija ekipa

Trener Igmana za SportSport.ba

Jusufbegović: Bosna je kvalitetnija od nas, Sloga je najozbiljnija ekipa

S. Mlaćo

Iako su u Travniku upisali vrijedna tri boda u borbi za opstanak, nogometaši Igmana našli su se u veliki problemima pred duel sa Bosnom iz Visokog.

Naime, Nedim Jusufbegović ne može računati na čak petoricu igrača, što će sigurno biti veliki hendikep za tim iz Konjica. Treži žuti karton u duelu na Piroti zaradili su Idriz Džafić, Faris Handžić, Tarik Abdulahović, Benjamin Lukomirak i Maid Graho.

"Atmosfera u ekipi je dobra, imamo dosta kartonirahih igrača, ali šta je tu je. Imamo šta imamo i siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Bosna je odlična ekipa, poznajem ih dobro i u ovom trenutku su kvalitetnija i bolji od nas. Favoiti su, ali mi ćemo ih pokušati iznenaditi i upisati pobjedu", kaže Jusufbegović za SportSport.ba

Igman je trenutno na 12. mjestu sa 26 osvojenih bodova i do kraja će voditi bitku za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vjerujem da možemo izboriti opstanak, uradit ćemo sve da ostanemo u ligi. Mislim da će 35-36 bodova biti dovoljno za opstanak", jasan je stručnjak koji dobro poznaje stanje u bh. nogometu pa smo ga zamolili da prokomentariše i borbu za prvaka.

"Sloga mi djeluje nekako najzainteresovanije. Imaju kvalitetnu ekipu, najozbiljniji su i znaju šta žele. Nema tu nekog lutanja, te im zbog toga dajem prednost u odnosu na Zvijezdu i Olimpik koje svakako ne treba otpisati. Ne smijemo zaboraviti ni Orašje, oni mogu da pomrse račune svima iako su prošlo kolo poraženi na svom terenu. Pitanje je samo kakve su njihove ambicije, jer imaju i najbolji raspored. Definitivno ih ne treba otpisati", dodao je Jusufbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi