Jusufbegović: Derbi protiv Čapljine je posebna utakmica

Trener GOŠK-a iz Gabele

Jusufbegović: Derbi protiv Čapljine je posebna utakmica

M. Maksimović

Poraz u Goraždu pokvario je planove GOŠK-a i raspoloženje pred veliki derbi protiv Čapljine. Trener Nedim Jusufbegović razočaran je načinom na koji su Goraždani prošlog vikenda došli do trijumfa.

“Pola sata smo igrali dobro, stvorili smo nekoliko odličnih prilika, ne dozvoljavajući pri tom protivniku da nas ugrozi. Onda smo dobili gol iz ničega šutem sa 30 metara, da bismo kasnije propustili nove prilike za izjednačenje. Drugi gol je također bio glup, a isključenje Jelavića prekretnica da na koncu izgubimo meč”, rezimirao je Jusufbegović koji ekipu priprema za lokalni derbi koji uvijek nosi poseban naboj.

“U takvim utakmicama bez obzira na formu svako može pobijediti, tako da će nam osim kvaliteta za ostvarenje cilja trebati možda i doza sreće. Znamo dobro tim Čapljine, a znaju i oni nas, tako da neće i ne može biti nekih nepoznanica i iznenađenja. Bit će teška i neizvjesna utakmica”, najavio je Jusufbegović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Trener GOŠK-a na Podavali u narednom kolu ne može računati na povrijeđene Macea i Ramića, dok će meč zbog isključenja u prošlom kolu propustiti i Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi