Jusufbegović nakon Leotara: Vjerujte da tabelu nisam ni pogledao

Trener Veleža nakon utakmice

Jusufbegović nakon Leotara: Vjerujte da tabelu nisam ni pogledao

E. Oštraković

Ekipa Veleža ostvarila je novu sigurnu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj put su u 25. kolu Premijer lige BiH, na svom terenu dočekali Leotar i pobijedili sa 2:0.

Velež nastavlja s odličnim igrama u drugom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Danas je u Mostaru nadigran Leotar iz Trebinja, a bilo je 2:0.

Bio je Velež naravno favorit u najavi utakmice, a to su opravdali na terenu, te su upisali sasvim zasluženu pobjedu.

"Po svemu što se događalo od kada sam ja došao to ne može biti realno postavljen cilj. Mi smo rekli da ćemo se borit i mi se borimo i mi to hoćemo. Ne gledam tabelu, vjeruj mi da niti jednom nisam tabelu pogledao. Vrijedno treniramo i to je jedini zalog da možeš nešto očekivati. Ne zanosimo se puno, od treninga do treninga, pa vidjećemo gdje ćemo dobaciti", rekao je Jusufbegović.

Kada je riječ o utakmici Rođeni su bili mnogo bolji rival u ovom meču i na kraju su slavili sasvim zasluženu pobjedu.

Već u drugoj minuti prva šansa za domaće. Lauš odlično šutira s 20 metara, lopta odlazi malo pored gola.

Oglasi

Nova dobra šansa za domaće stiže u 15. minuti. Prvo je udarac Šikala sjajno zaustavio Puletić, da bi u nastavku akcije skinuo u pokušaj Hrkača.

Ipak, u 17. minuti meča mreža gostiju se zatresla. Šikalo odlično ubacuje s lijeve strane, Ćuković propušta loptu do Ede Vehabovića koji izbacuje Milakovića i zatim matira Puletića za 1:0.

Nastavak meča donosi nešto otvoreniju igru Leotara. Međutim, prilike za goste danas su izostale, dok je Velež propuštao šanse da riješi meč.

Wallace je u 55. minuti šutirao, brani Puletić, a Šikalo ne koristi odbitak. Sedam minuta kasnije Haskić je sam pred golom Leotara, nije uspio pogoditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za nevjerovatan promašaj Haskić se iskupio nevjerovatnim golom u 69. minuti. Ukrao je loptu protivničkoj odbrani na desnoj strani terena, prošao je nekoliko igrača i rutinski pogodio za 2:0.

U narednom kolu tim Nedima Jusufbegovića gostuje kod FK Tuzla City, dok Leotar dočekuje Sarajevo.

Top Komentari

nakopitam
Sta imas gledati, znas da ste uvjek otkako ste postali ispod zrinjskog.
1 6
Rodjeni1985
Svaka cast Nedime!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi