Jusufbegović i Maksimović složni oko jedne stvari: "Velež je kvalitetniji"

Treneri nakon meča u Mostaru

Jusufbegović i Maksimović složni oko jedne stvari: "Velež je kvalitetniji"

M. Šljivak

Velež je lagano stigao do nova tri boda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Rođeni su na svom terenu savladali Leotar s 2:0.

Rođeni igraju sjajan fudbal u drugom dijelu sezone. Tim Nedima Jusufbegovića nastavio je dobru formu i u današnjem meču protiv Leotara kojeg su lagano dobili s 2:0.

Zadovoljan novom pobjedom može biti trener domaćeg tima. Velež se uključio u borbu za Evropu i u prvenstvu.

"Znali smo da ćemo biti usporeni i teškii s manjom energije. Trebao nam je rani gol, dali smo ga. Imali smo dosta tehničkih grešaka, bilo je i nervoze, malo smo i visili. Kvalitet je presudio u našu korist", rekao je Nedim Jusufbegović i dodaje:

"Dobra kontrola utakmice i zasluženo smo pobijedili. Ponosan sam na ove momke. Napraviti ovakav niz u ovakvim okolnostima je velika stvar", ističe Jusufbegović.

Trener Leotara Marko Maksimović čestitao je protivniku na zasluženom trijumfu. Poručio je da je razlika u kvaliteti evidentna.

Oglasi

"Znali smo kome idemo. Velež je uz Zrinjski u najboljoj formi, igraju na rezultat, djeluju preporođeno. Razlika u kvalitetu je evidentna. Mi smo napravili koliko smo mogli", istakao je Maksimović i dodaje:

"Okrećemo se dalje. Slijedi borba za opstanak s ostalim ekipama", rekao je Marko Maksimović

Velež je trenutno na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 40 osvojenih bodova i potpuno se uključio u borbu za Evropu i kroz prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Leotar nastavlja borbu za opstanak. Danas nisu imali šanse, a nove bodove će tražiti u narednom kolu kada im u goste stiže Sarajevo.

Velež u narednom kolu gostuje kod ekipe Tuzla Cityja na stadionu Tušanj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Bravo Feja Doktore,gazi sve!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi