Trener Čelika nakon poraza u Zenici

Jusufbegović: Ordagić je danas bio prevaga za Slobodu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjoj utakmici ove godine na Bilinom polju poraženi su rezultatom 0:2 od tuzlanske Slobode.Zeničani igraju najgoru sezonu u posljednjih 20-tak godina i ako žele izboriti opstanak u zimskoj pauzi morat će napraviti velike rezove u i oko kluba.

Nakon utakmice i poraza, koji ih je ostavio u zoni ispadanja domaći trener Nedim Jusufbegović realno je prokomentarisao utakmicu i stanje u ekipi, nakon dešavanja, koja nemaju veze s nogometnim terenom.

"Odigrali smo korektno prvo poluvrijeme, anulirali smo Slobodu maksimalno. Imali smo dvije prilike, jednu stopostotnu preko Smrike, nažalost mi nismo ekipa, koja može tokom čitave utakmice da kontroliše ovakvog protivnika. Nama je bio potreban rezultat da bi to sve izdržali, imali smo priliku da povedemo i nismo uspjeli. Poslije smo pali i nismo mogli da pariramo Slobodi, Ordagić je preuzeo stvari u svoje ruke, pravio je višak u veznom redu, pustili smo ih da igraju, a onda su oni to znali kazniti.Nemamo mi snage da mi protiv ovakvog protivnika napravimo šest-sedam prilika, imamo probleme s realizacijom, koje je neke druge prirode. Zaslužena pobjeda Slobode i čestitam im na tome" ističe Jusufbegović.

Na ekipu se sigurno odrazila situacija u i oko kluba prošle i ove sedmice.

"Koliko god se trud da mobilišem ekipu, ipak ostaju neke stvari koje nisu fudbalske i tragovi ostaju. Mi smo držali 65-70.minuta koncentraciju, ali jednostavno onda padnete u podsvijesti, gubite koncentraciju, jer niste tokom sedmice bili fokusirani na trenažni proces i na fudbalski teren. To ekipa kakva je Sloboda kažnjava što ste vidjeli i poraz je bio neminovnost" kazao je trener Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dino Kurbegović

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti