Jusufbegović otpisao trojicu, jedan igrač ide na posudbu

SportSport.ba saznaje putnike za Međugorje

Jusufbegović otpisao trojicu, jedan igrač ide na posudbu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u 12 sati ispred stadiona Bilino polje krenuti ka Međugorju, gdje će ekspedicija ostati 10 dana. Zeničani će u Međugorju odigrati četiri utakmice, a protivnici bi trebali biti poznati u narednim danima. 

Proteklih dana mnogo se špekuliše o dolascima i odlascima igrača iz kluba. Kako saznaje SportSport.ba sutra će u autobusu biti 24 igrača, a poznato je i koja četvorice neće putovati s ekipom u Međugorje. Šef stručnog štaba odlučio je da sutra s ekipom ne putuju Dženis Huseinspahić, Goran Popović, Almir Pliska i Aid Vehabović. Na prvu trojicu trener više ne računa, a sada je do kluba kako će se razići s pomenutim igračima, budući da imaju ugovore s klubom, do eventualnog raskida ovi igrači će trenirati u Zenici. Mladi golman Aid Vehabović će na posudbu u zenički Rudar, gdje će imati priliku da brani jer Čelik trenutno ima tri golmana ispred njega Ružića, Dujkovića i Bukvića.

Još nije poznata situacija s Adnanom Zahirovićem, Harisom Dilaverom i Mahirom Karićem, dok će sutra s ekipom putovati Aldin Džidić, ali i njegovi papiri još nisu riješeni. Dvojica igrača koja su povrijeđena Jasmin Smriko i Ante Hrkać, kako se budu oporavili i dobili dozvolu od ljekarskog tima, tako će se i priključivati ekipi, ovisno u Međugorju ili u Zenici kada se vrate.

Evidentno je da igrački kadar još nije zaključen, roster ekipe bi mogao doživjeti još nekoliko promjena, odnosno kako bi dolazili novi igrači, tako će vjerovatno biti i novih, koji će biti slati na posudbu ili će se okušati sporazumno raskinuti ugovor s njima. Šef stručnog štaba želi u prvenstvo ući s 22 igrača plus tri golmana, tako da će vjerovatno do kraja sedmice biti poznate mnoge stvari glede konačnog spiska igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spisak putnika za Međugorje: Ružić, Dujković, Bukvić, Islamagić, Jusić, Džidić, Duraković, Regoje, Šivšić, Husić, Sadiković, Pezer, Mašić, Duvnjak, Šišić, Hećo, Salčinović,Haurdić, Brković, Jurković, Stokić, Sakan, T.Adilović i H.Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti