Jusufbegović pred Zvijezdu: Ulazimo spremni, ali sa sumnjama

Trener Veleža

Jusufbegović pred Zvijezdu: Ulazimo spremni, ali sa sumnjama

E. Ganibegović

Velež i Zvijezda 09 večeras na stadionu Rođeni u Mostaru otvaraju 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmicu koja će otvoriti novu sezonu najavio je trener Rođenih iz Mostara, Nedim Jusufbegović.

U izjavi koju je dao za Velež TV pokazao je da izuzetno poštuje tim Zvijezde, ali i da očekuje pobjedu, uz dodatak da ima određenih sumnji i pitanja.

"Prvo kolo uvijek nosi mnogo pitanja, svaki trener u njega ulazi sa nekim sumnjama. Spremni smo, zdravi što je najbitnije, motivisani i nadamo se da možemo pobijediti. Po mom mišljenju, u sezonu ulazimo spremni i nadamo se da ćemo sa pobjedom otvoriti sezonu", rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

"Zvijezda je ekipa koja ima glavu i rep. Pozadi su iskusni, naprijed imaju motoriku… Imaju i nekoliko igrača koji su osvajali trofeje. Pokazali su kroz pripreme da su opasna ekipa, zaista ne očekujemo laganu utakmicu jer nije bitno što tek dolaze iz drugog ranga. Očekujemo da bude teško."

Utakmica se igra s početkom od 20:30 sati. Pravdu u Mostaru dijeliti će Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Enesom Đozićem iz Sarajeva i Nebojšom Žugićem iz Banja Luke. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora. Meč će biti u direktnom prenosu na Arena TV.

Jurasović elaborirao da se igra protiv Veleža, očekuje tešku utakmicu

Jučer je na press konferenciji današnju utakmicu najavio i Mihajlo Jurasović, trener Zvijezde 09:

"Što se tiče utakmice i sami znate da igramo protiv Veleža. Ovaj, raspoloženje je dobro, prvo je kolo, tako da ne znam, s obzirom da uvijek kad je prvo kolo ne bude tako lako. Mi idemo tamo da igramo jednu utakmicu, da radimo, da probamo da igramo na način koji smo trenirali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga ćemo da vidimo, poslije utakmice ćemo imati jasnu sliku", rekao je Jurasović, pa dodao:

"Svi igrači koji su trenirali su u sastavu, tako da vidjet ćemo na dan utakmice šta će biti. Zavisi od zdravstvenog biltena, ostalo, put je dug, svašta može da se desi."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Nedime,navijači Olimpije te pamtimo...Velež lagano danas...
2 0
Zaccheroni
3:0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi