Jusufbegović: Zvijezda ima kvalitet da uđe u Premijer ligu

"Vjerujemo u sebe"

Jusufbegović: Zvijezda ima kvalitet da uđe u Premijer ligu

Edmir Škorić

Petu pobjedu u pripremnom periodu Zvijezda iz Gradačca upisala je danas protiv Borac iz Šamca.

Zvijezda je ostvarila pet pobjeda iz pet prijateljskih utakmica. No, igra u današnjem duelu sa ekipom iz Šamca nije bila na nivou. 

"Bila je ovo tipična kontrolna utakmica. Htjeli smo da vidimo određene stvari. Jako dobro smo iskontrolisali protivnika. Osjetio se umor kod mojih igrača, ali mislim da je odrađen korektan posao, a posebno sam zadovoljan stvarima u defanzivi", rekao je trener Zvijezde Nedim Jusufbegović za SportSport.ba, dodavši:

"Sve u svemu, jako sam zadovoljan kako igramo. Ima tu još prostora za napredak, ali idemo korak po korak. Trudimo se, radimo... Mislim da smo u prijateljskim utakmicama pokazali da smo kvalitetan tim".

Jusufbegović ističe kako je zadovoljan radom novajlija u ekipi.

"Momci daju sve od sebe, trude se da se što prije uklope, a i mi svi im u tome pomažemo. Zadovoljan sam kako igraju, kako rade. Sve su to, uglavnom, iskusni i dobri igrači".

Pet juniora nedavno je potpisalo ugovore sa Zvijezdom. Riječ je o Ameru Muratoviću, Sameru Suljiću, Kenanu Arapoviću, Hajrudinu Zurapoviću i Anisu Devedžiću. 

 "Računat ću i na mlade igrače. Ipak, sam ugovor ništa ne znači, oni moraju da naporno rade da bi dobili šansu. Imaju startnu poziciju, sada je sve na njima. No, svakako da vrijede čim su dobili ugovore".

Zvijezda je trenutno na četvrtom mjestu prvoligaške tabele i želi do kraja da pokuša izboriti prvo mjesto i povratak u društvo najboljih bh. klubova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Smatram da možemo do Premijer lige. Ne bih radio ovdje da mislim da ne možemo. Bit će teško u svakoj utakmici. Ko god hoće da bude prvi, mora osvajati bodove i igrati dobro protiv svake ekipe. Pripremamo se za sve to. Uvažavamo sve protivnike, ali želimo Premijer ligu, vjerujemo u sebe i uradićemo sve da ostvarimo ciljeve", dodao je Jusufbegović na kraju razgovora za naš portal.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi