Juve ponovo koristi dobro provjeren recept prodaje fudbalera

Niko kao Juve

Juve ponovo koristi dobro provjeren recept prodaje fudbalera

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je tim koji radi zaista fantastičan posao kada su transferi u pitanju.

Uprava Stare dame je svakako jedna od najboljih i najsposobnijih u svijetu fudbala i rade zaista fantastične poslove.

Juventus pod ugovorom ima veliki broj fudbalera, a također ima i dosta onih na koje polaže prava. Tako će ovog ljeta napraviti još jedan transfer, zaraditi 12 miliona eura i imati pravo da otkupe njegov ugovor u narednim godinama.

Mladi napadač Andrea Favilli vjerovatno će postati novi član Genoe. Fudbaler Juventusa je impresionirao u predsezonskim utakmicama, ali zbog velike konkurencije će vjerovatno biti prodat.

Sky Sport Italia tvrdi da će ga Bianconeri poslati na posudbu u Genou. Za jednogodišnju pozajmicu će dobiti pet miliona eura, a Genoa će imati obavezu da ga kupi narednog ljeta za dodatnih sedam miliona eura.

U ugovoru naravno postoji opcija o povratku u Torino. Ako Favilli zablista u dresu Genoe, Juve će imati prava da ga vrati u svoje redove 2020. godine za 16 miliona eura ili godinu dana kasnije za 24 miliona eura.

Favilli je počeo karijeru u Livornu, igrao je za mlađe kategorije Juventusa na posudbi, a zatim je igrao i za prve ekipe Ascolija i Livorna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle dvije sezone je igrao jako dobro u Seriji B za Ascoli i Juve ga je odlučio kupiti za 7,5 miliona eura. Ipak, samo će ga proslijediti dalje, ali će imati prava da ga vrate ako to požele.

Favilli je nedavno u prijateljskom meču protiv Bayerna postigao dva pogotka i sigurno je da će ovaj 21-godišnjak imati šta da pokaže u Seriji A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi