Juve sigurno korača ka tituli, kiks Intera i Fiorentine

Seria A, 34. kolo

Juve sigurno korača ka tituli, kiks Intera i Fiorentine

Fudbaleri Juventusa slavili su večeras siguru pobjedu na domaćem terenu protiv Lazija rezultatom 3:0.

Domaći fudbaleri sjajno su odigrali cijeli meč, a do vodstva su stigli u 39. minuti kada je Mario Mandžukić pogodio za 1:0. Posao im je u drugom poluvrmeenu olakšao Gabarron kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Samo četiri minute nakon toga Dybala je sa jedanaest metara pogodio za 2:0, da bi isti igrač u 64. minuti postavio konačnih 3:0. Juve se nakon ove pobjede ponovo odmakao na devet bodova prednosti u odnosu na Napoli te je gotovo sigurno da će osvojiti novu titulu.

Bh reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta za goste iz Rima.

Od ostalih večerašnjih mečeva ekipa Genoe učinila je veliku uslugu Romi jer je pobijedila Inter rezultatom 1:0, a kiks je napravila i Fiorentina koja je izgubila kod Udinesea 2:1. Palermo i Atalanta su podijelili bodove odigravši 2:2, dok je Chievo slavio uvjerljivu pobjedu protiv Frosinonea 5:1. Domaći trijumf upisao je i Empoli i to protiv Verone 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi