Juve spavao u Rimu, pa Dybala zabio u nadoknadi za veliko slavlje

Stara dama slavila s 1:0

Juve spavao u Rimu, pa Dybala zabio u nadoknadi za veliko slavlje

Edmir Škorić

U prva od tri derbija u 27. kolu italijanske Serije A Juventus je na Olimpicu s 1:0 savladao Lazio.

Očekivalo se puno više od duela Lazija i Juventusa, no po svemu viđenom definitivno domaći tim nije zaslužio da izgubi.

Lazio je imao još jedan težak meč nakon što su u srijedu navečer igrali polufinale Kupa protiv Milana (i ispali na penale), ali smogli su domaći snage da se konkretno "potuku" sa Starom damom, no nije bilo sreće da se izvuče bod.

Igrala se sama završnica meča kada je Paulo Dybala pogodio i rastužio domaće, a Juventusu donio veliku pobjedu.

Juventus se nakon ove pobjede primakao Napoliju na bod, ali vodeći tim lige večeras dočekuje Romu. Lazio je trećeplasirani sa 52 boda.

Zanimljivo je bilo vidjeti duel bh. reprezentativaca, Miralema Pjanića i Senada Lulića, koji su odigrali po 90 minuta za svoje timove.

U sljedećem kolu Lazio gostuje Cagliariju, dok Juventus dočekuje Udinese i nastavit će trku za Napolijem u preostalih 11 kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 27. kolo:
Lazio - Juventus 0:1 (Dybala 93)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi