Juve spremio novi ugovor za Bonuccija

Ne žele ga pustiti u Manchester City

Juve spremio novi ugovor za Bonuccija

Endin Čaušević

Italijanski reprezentativac Leonardo Bonucci nalazi se na meti Manchester Cityja koji Juventusu za ovog igrača nudi pravo bogatstvo.

Pep Guardiola je odlučan da ovog ljeta u svoje redove dovede štopera Juventusa, te je Staroj dami ponudio 60 miliona eura. Ipak, čelnici Juventusa saopštili su da su spremni ponuditi novi ugovor Bonucciju kako bi ostao u ekipi.

Kako piše Tuttosport, Juventus je spreman početi pregovore oko novog ugovora, a dobra vijest je za njih što je Bonucci izjavio da bi volio ostati u ekipi prvaka Italije. Njegov ugovor traje još četiri sezone, ali jasno je da će se glavna riječ voditi oko njegove godišnje zarade.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj igrač trenutno zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni, a City je spreman da mu ponudi osam miliona godišnje. Ipak, u Juventusu su svjesni da je Bonucci važan dio ove ekipe, pa bi u narednim danima trebali poslati konkrentnu ponudu za novi ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi