Iznenađujući transfer Hernanesa

Brazilac na korak od Benfice

Iznenađujući transfer Hernanesa

E. Čaušević

Brazilski fudbaler, Hernanes, mogao bi napustiti redove Juventusa nakon samo jedne sezone.

Hernanes je u redove Stare dame stigao zadnji dan prelaznog roka prošle godine, ali se nije naigrao u dresu Juventusa. Dolaskom Miralema Pjanića jasno je da neko iz veznog reda mora napustiti Juve, a najvjerovatnije će to biti Hernanes.

Iako su svi očekivali da će ovaj Brazilac ostati u italijanskoj Seriji A, čini se da je Hernanes odlučan da se okuša u drugoj ligi. Prema pisanju italijanskih medija ovaj igrač će svoju karijeru nastaviti u Benfici koja je već stupila s njim u kontakt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hernanes s Juventusom ima ugovor do ljeta 2018. godine, ali je Benfica spremna prvu sezonu da ga dovede na posudbu, a zatim da otkupi njegov ugovor. Pored Benfice interes za ovog igrača pokazalo je nekoliko klubova iz Kine koji su spremni platiti dosta više.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti