Di Maria: Prestanite više da lažete

Oglasio se i sam Argentinac

Di Maria: Prestanite više da lažete

Edmir Škorić

Angel Di Maria je žestoko kritikovan od strane navijača, a kada se pojavila informacija da je odlučio da ode u januaru naredne godine iz kluba, postalo je sve još napetije, no ubrzo se Argentinac oglasio s porukom da je sretan u Juventusu i da se o njemu pišu laži posljednjih dana.

Juventusu ove sezone zaista ne ide, a ispadanje u grupnoj fazi Lige prvaka je naravno nešto što niko nije očekivao. Porazom od Benfice u utorak je Juventus potvrdio svoju očajnu formu, a u Italiji je također jako daleko od samog vrha i kako sada stvari stoje, ekipi koju s klupe predvodi Max Allegri čeka teška borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

U međuvremenu kritike pljušte na sve strane, a posljednjih dana na udaru je najviše Angel Di Maria. Argentinac je trenutno van stroja zbog povrede, ali je nedavnom objavom kopački za Svjetsko prvenstvo izazvao haos među navijačima.

Onda se pojavila informacija da planira da napusti Juventus već u januaru i da želi da se vrati u Rosario Central kako bi završio svoju karijeru u rodnoj zemlji.

"Volio bih se vratiti u Argentinu. Znam da je teško, posebno u Rosariu, dosta gledam televiziju i uvijek kažem da je san argentinskih fudbalera doći u Evropu", rekao je Di Maria te nastavio:

"Ali moj san je da se vratim iz Evrope kući te da nosim dres Rosario Centrala. Ne želim to da krijem. Imam želju i ako mi se ispuni bio bih sretan."

Argentinac je ove sezone igrao jako malo, na terenu je proveo svega 187 minuta uz ukupno sedam upisanih nastupa. Do sada se uspio povrijediti i tri puta.

Ipak, sada se oglasio na društvenim mrežama i kategorično sve to demantovao riječima da je sretan u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoji toliko mnogo laži o mojoj budućnosti. Neko je izmislio priče o mom odlasku iz Juventusa u januaru i to nije istina. Neću otići u januaru jer sam sretan u Torinu i u ovom vrhunskom klubu. Stoga je vrijeme da prestanete sa tim lažima", poručio je argentinski reprezentativac.

Nije poznato kada se vraća na teren, ali sigurno je da se tome raduje Allegri i svi u Juventusu jer je neophodan ekipi, iako ga većina navijača sada blago rečeno ne podnosi zbog određenih stvari.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ja nelazem konju
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi