"Chiellini mi je dao odlične savjete, ali Džeko i Pjanić..."

Muharemović govorio za Tuttosport

"Chiellini mi je dao odlične savjete, ali Džeko i Pjanić..."

Eldar Ganibegović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Tarik Muharemović, u razgovoru za italijanski Tuttosport govorio je o brojnim temama. Dotakao se i Džeke i Pjanića.

Povremeno trenira s prvim timom za koji je i debitovao, no uglavnom 21-godišnji Tarik Muharemović igra i to odlično za Juve Next Gen.

Njegov tim ostvario je najbolji rezultat ikada ove sezone, a sve to bio je povod da Muharemović govori za ugledni italijanski Tuttosport.

"Novi saigrači, nova grupa. Početak je bio težak, ali smo uvijek imali samopouzdanja. Nakon poraza od Fermane u prvoj utakmici pogledali smo se u oči, dosta smo pričali i od tog trenutka se sve promijenilo. Sada se osjećam kao lider, to dugujem prije svega kapitenu Poliju koji je i moj saigrač", istakao je bh. fudbaler u uvodu.

Trenira s prvim timom i to mu je itekako značilo. Izdvojio je Bonuccija i Chiellinija koji više nisu tu.

"Za mene je to značilo da treniram uz Chiellinija i Bonuccija, naprimjer. Giorgio Chiellini me je ispunio savjetima, objasnio mi kako i gdje da se poboljšam. I to je nešto što sada, kao drugi kapiten Next Gena, mogu prenijeti na mlađe."

Oglasi

"Ježim se. Sama prilika za trenirati s takvom legendom je nešto neopisivo", rekao je kada su novinari Tuttosporta konstatovali da ga porede s Chiellinijem.

Inače, za jednu utakmicu u Coppa Italiji Tarik Muharemović je bio na klupi. Nije dobio šansu za debi, ali je preponosan. 

"Koliko je dug i nervozan bio taj dan... Poziv je stigao dok sam bio u bazenu sa Yildizom. Nisam znao da li da plačem ili da skačem od sreće. Odmah sam nazvao mamu i tatu, bili su u suzama i organizovali su se da budu na stadionu. To je bio najbolji trenutak u mojoj karijeri do sada."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dotakao se i momenta kada je (naknadno) pozvan seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Poziv u seniorsku reprezentaciju je bio san. Nevjerovatno je da ti šampion poput Džeke dođe da te dočeka i kaže da prati tvoj razvoj. Pjanić? Znao je odakle dolazim i odmah mi je dao nekoliko savjeta", istakao je mladi defanzivac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi