Na pomolu razmjena Juventusa i Arsenala
Foto - EPA

Pregovori počeli

Na pomolu razmjena Juventusa i Arsenala

Midhat Šljivak

Juventus i Arsenal navodno su počeli pregovore o razmjeni fudbalera.

Torinski velikan ima namjeru da se riješi velškog veznjaka Aarona Ramseyja, a njegov bivši tim Arsenal zainteresovan je za njegove usluge.

Klubovi su počeli pregovore o realizaciji transfera, a u zamjenu za Ramseyja Topnici su umjesto novca spremni ponuditi španskog defanzivca Hectora Bellerina.

Bellerin se i ranije povezivao sa Juventusom. Ipak, do transfera nikad nije došlo, ali bi od naredne sezone ovaj 26-godišnji desni bek mogao obući dres tima iz Torina.

Aaron Ramsey je protekle dvije sezone igrao za Juventus. Nije se previše proslavio i njegove igre su za navijače ovog kluba pravo razočarenje.

Velšanin je za Staru damu odigrao ukupno 65 utakmica i zabio je šest golova i osvojio je titulu prvaka 2020. godine.

On je većinu profesionalne karijere proveo u Arsenalu čiji je član bio od 2008. do 2019. godine i odigrao je ukupno 369 utakmica za Topnike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Bellerin je već deset godina član londonskog kluba. Odigrao je 239 utakmica za Arsenal, ali čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Bellerin je karijeru počeo u Barcinoj školi La Masiji, a od 2011. godine je u Engleskoj, gdje je na kraju i počeo profesionalnu karijeru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_ZIJAGA_
Zelimo jos SMIJURIJA o timu koji gleda u LEĐA West Hamu, Tottenhamu, Leicesteru..a igrao bi SUPER LIGU..jednostavno ZELIMO, jer SMIJEH PRODUZAVA ZIVOT...
2 7
Mahatma.Barbie
Jednog od boljih bekova u 26.-oj godini da mijenjaju za veznjaka čija je karijera i igra u velikom padu?! Još Ramseyu 31. godina. Ovi u Arsenalu ne bi bili normalni kao ovo prihvate sbez 15.-ak miliona nadoplate.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi