Juventus zgazio Crotone i približio se Milanu i Interu

Serie A postaje sve zanimljivija

Juventus zgazio Crotone i približio se Milanu i Interu

S. Grebović

Fudbaleri Juventusa stigli su do rutinske pobjede u 23. kolu Serije A nad ekipom Crotonea rezultatom 3:0.

Tim Andree Pirla lako je izašao na kraj sa posljednjeplasiranom ekipom na tabeli i lagano je savladao.

Juve je od prvog minuta nametnuo svoj tempo igre i stvorio nekoliko šansi. Igrala se 28. minuta kada je Chiesa iskoristio svoju brzinu i sjajno probio po strani, ubacio za Ronalda, a ovaj promašio potpuno prazan gol sa svega par metara.

Portugalac se samo tri minute kasnije iskupio za pomenuti promašaj pogodivši glavom nakon asistencije Alexa Sandra, a do kraja prvog dijela je još jednom poentirao glavom. Ovog puta asistenciju je uspisao Aaron Ramsey.

U nastavku su Bianconeri nastavili sa napadima, a jedan od njih je u gol pretvorio Amerikanac McKennie nakon gužve pred golom gostiju poslije jednog kornera.

Juventus je tako preskočio Romu i stigao na treću poziciju sa 45 bodova i sada ima četiri manje od Milana i osam manje od Intera, od kojih ima i jedan meč manje. Trka za Scudetto čini se nikada zanimljivija.

Sa druge strane, čini se da Crotone lagano može pakovati kofere za Seriju B.

U sljedećem će kolu Juventus ići na gostovanje u Veronu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Juventus - Crotone 3:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Sad bi se svi fokusirali na Ronalda (što je i očekivano) a šta bi bilo kada bi obratili pažnju na ovako velikog talenta zvanog McKennie, pa ja mislim da je to jedini Amerikanac koji zna šutnuti loptu kako treba.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi