Juventus doveo igrača iz Serije B

Riccardo Orsolini u Juventusu

Juventus doveo igrača iz Serije B

M. Šljivak

Mladi fudbaler Riccardo Orsolini dogovorio je transfer u redove Juventusa.

Ovaj 19-godišnji fudbaler u redove Stare dame dolazi iz Ascolija, gdje je igrao zaista fantastično, čime je privukao veliku pažnju velikih klubova.

Juventus je bio samo jedan od klubova koji žele Orsolinija. Najveću konkurenciju su imali u Chelseaju i Milanu, ali su Bianconeri na kraju ipak odnijeli pobjedu.

Za usluge 19-godišnjeg krilnog igrača Juve će Ascoliju isplatiti 4,5 miliona eura, te će dobiti dvojicu fudbalera iz omladinskog pogona.

Ovom mladom fudbaleri se predviđa velika karijere. Ima ubojitu lijevu nogu, a igra na poziciji desnog krila.

Ove sezone je odigrao 21 meč za Ascoli u italijanskoj Seriji B, te je postigao četiri gola uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odigrao je i tri meča za omladinsku selekciju Italije do 20 godina i postigao je jedan gol.



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi