Juventus je kažnjen, a Vlahović je ovom izjavio osvojio sve navijače Stare dame!

Novi skandal trese Apenine

Juventus je kažnjen, a Vlahović je ovom izjavio osvojio sve navijače Stare dame!

S. Mlaćo
Novi skandal trese Apenine. Juventusu je oduzeto čak 15 bodova, što nije prva žestoka kazna za klub iz Torina.

Veliki je to udar na ambicije Stare dame, a klub je kažnjen zbog navodnih financijskih malverezacija u klubu, zbog čega je prethodno rukovodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Andreom Agnellijem podnijelo ostavke.

Među kažnjenim su Maurizio Arrivabene i Fabio Paratici sa po dvoje godine i dopredsjednik kluba Pavel Nedved, koji sljedećih osam mjeseci neće moći obavljati nikakvu funkciju u nogometu.

Prvobitno je tužitelj Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) Giuseppe Chine zatražio od Žalbenog suda da ponovo otvori postupak protiv Juventusa nakon novih otkrića iz istrage Prisme, koju vodi Ured javnog tužitelja Torina. Prvobitno se zahtijevala kazna od -9 bodova, no ona je još veća.

Juventusu je oduzeto 15 bodova, a na najnovijom i ažuriranoj tabeli Serije A Starama dama zauzima tek 10. mjesto sa samo 22 boda. Prethodno je klub sa 37 bodova bio na trećem mjestu i borio se za titulu.

Pojedini igrači odmah su najavili odlazak, a srbijanski napadač Dušan Vlahović oglasio se i osvojio simpatije velikog broja navijača Juventusa.

Oglasi

Ne plašimo se ni nekoliko bodova manje na tabeli. Ne plašimo se da zasučemo rukave, ne plašimo se protivnika. Ne moramo ničega da se plašimo. Jer kad pomisle da smo pali, mi ćemo se podići jači nego prije. Ovo smo mi, ovo je Juventus“, napisao je Vlahović.

Sve ovo govori i to da Vlahović želi ostati u Juventusu, iako se ove zime povezivao sa velikim brojem klubova, između ostalih Arsenalom. Pitanje je ipak šta će se desiti nakon završetka sezone sa Juventusom i njegovim ambicijama, a naravno i skupo plaćenim igračima.

Sa kaznom Juventus je na -12 bodova u odnosu na četvrto mjesto koje garantuje igranje u Ligi prvaka, međutim nemoguće je prognozirati šta slijedi.

Igranje u elitnom takmičenju je od velike važnosti za Juventus, radi se o ozbiljnom resuru za budžet te planiranje budućnosti.

Juventus se takmičiti u Europa ligi te ako osvoji to takmičenje može izboriti nastup u Ligi prvaka, ako to ne uradi kroz prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, i da osvoji Europa ligu ili završi u top 4 Lige prvaka upitno je da li će Juventus sljedeće sezone igrati uopšte u UEFA-inim takmičenjima.

Naime, da bi se učestvovalo u UEFA-inim takmičenjima neophodno je dobiti licencu od vlastitog Saveza, a sada je i to u Juventusu pod znakom pitanja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije