Juventus favorit za Aouarov transfer

I Građani su u priči, ali...

Juventus favorit za Aouarov transfer

Houssem Aourar naredne sezone gotovo sigurno neće nositi dres Lyona, kluba iz rodnog grada, kluba čiji je omladinski pogon prošao.

On je, uz Memphisa Depayja ili Moussu Dembelea, jedna od zvijezda Lyona koju će klub morati prodati ovog ljeta kako bi ublažio finansijske posljedice prijevremenog prekida sezona Ligue 1 i neučešća u eurokupovima naredne sezone.

Francuski mediji danas pišu da su za 21-godišnjeg veznjaka Lyona posebno zainteresovana dva kluba i to Manchester City i Juventus.

Međutim, L'Equipe tvrdi da je sam Aouar izrazio svoj stav - da bi preferirao transfer u Juventus.

Zbog toga je Juventus, bez obzira na navodne pozive od strane samog Pepa Guardiole, trenutno favorit za Auarov transfer.

Nije ovo prvi put da se Aouar povezuje sa Juventusom, pošto su se i ranije pojavile špekulacije da je Stara dama zainteresovana za mladog Francuza. Ipak, Juventus ne namjerava dati 50 miliona eura za Aouara, što je cijena na kojoj za sada insistira prvi čovjek Lyona Jean-Michel Aulas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji, pak, vjeruju da bi Juventus pokušao dovesti Aouara na dvogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Juventus i Lyon bi, u augustu, trebali odigrati revanš meč osmine finala Lige prvaka (Lyon je slavio sa 1:0 u prvom) i možda to bude prilika da čelnici dva kluba "uživo" dogovore Aouarov transfer.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi