U desetljeću na izmaku samo tri tima u Seriji A imaju više pobjeda od Leonarda Bonuccija

Nestvarna statistika

U desetljeću na izmaku samo tri tima u Seriji A imaju više pobjeda od Leonarda Bonuccija

A. Čaušević

Leonardo Bonucci se zahvaljujući Antoniju Conteu i Massimilianu Allegriju isprofilisao u jednog od najboljih defanzivaca svijeta. 

Bonucci je sa Juventusovom u desetljeću na izmaku osvojio sedam Scudetta te ostvario manje pobjeda od samo tri tima.

Italijanski reprezentativac je u dresu u Juventusa te Milana od 2010. do 2019. godine na utakmicama Serije A trijumfovao čak 212 puta.

Od iskusnog 32-godišnjeg štopera više trijumfa imaju "njegov" Juventus (260), Napoli (218) te Roma (214).

Iza sebe Bonucci je ostavio zvučna imena italijanskog fudbala kao što su Inter, Milan, Lazio...

Inače, Bonucci do sada u Seriji A ima 347 nastupa. U najjačem rangu italijanskog fudbala osim za Juventus i milan još je nastupao za Bari.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi