Kevin-Prince Boateng savjetovao bratu u koji klub da pređe
EPA

U Bayernu nije u prvom planu

Kevin-Prince Boateng savjetovao bratu u koji klub da pređe

Iako su brojni mediji špekisali o odlasku, Jerome Boateng je na kraju, ipak, ostao u Bayernu.

Boateng važi za jednog od senatora u Bayernovoj svlačionici. Za minhenski klub nastupa još od 2011. godine i u međuvremenu je uspio da osvojiti gotovo sve što se moglo osvojiti, a kada je tako, onda i ne iznenađuje njegova želja za odlaskom.

U nekoliko navrata Boateng je naglašavao kako je željan novih izazova, a njegov brat Kevin-Prince otkrio je za Bild koji bi klub bio idealan za sjajnog defanzivca.

"Bilo bi sjajno vidjeti Jeromea u Italiji, jer pored svega ne izgleda da će se baš naigrati za Bayern", kazao je Kevin-Prince za njemački list Bild, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U svakom slučaju, preporučio sam mu da dođe u Juventus. To je sjajan klub, a i liga kao liga je vrlo zanimljiva", dodao je Kevin-Prince koji je u međuvremenu prešao u Fiorentinu.

I Juventus je također bio 'zagrijan' za mlađeg Boatenga, u njemu su vidjeli zamjenu za Chiellinija, ali do transfera na koncu nije došlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi