Juventus ima cijenu ispod koje ne smije prodati Mandžukića

United bi sada pristao za taj iznos, ali...

Juventus ima cijenu ispod koje ne smije prodati Mandžukića

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u januaru će gotovo sigurno napustiti Juventus.

Maurizio Sarri je još ljetos poručio Mandžukiću da ne računa na njegove usloge, a čak nije prijavljen ni za utakmice Lige prvaka. Hrvatski napadač trebao je karijeru nastaviti u Kataru, ali je ovaj transfer propao u posljednjem trenutku.

Mandžukić trenira odvojeno od ekipe i jasno je da će u januaru potražiti novi klub. Iz Juventusa su poručili da je Mandžukić na prodaju, te da je višak u ekipi Stare dame.

Italijanski mediji pišu da će Mandžukić skoro sigurno karijeru nastaviti u Manchester Unitedu i da je pristao na ugovor koji mu Crveni đavoli nude. No, ostalo je još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus ne smije prodati Mandžukića za manje od 5,3 miliona eura zbog Finansijskog fair playja što je najniža moguća cijena trenutno za hrvatskog napadača.

No, teško je očekivati da će Juve pustiti ovog napadača za tako malo novca i pretpostavlja se da će tražiti oko 15 miliona eura za njega. No, Manchester United je spreman da plati oko pet miliona manje na šta će juve vjerovatno pristati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi