Sarri govorio o slobodnjacima: Pjanić ili Ronaldo?

Neka odluče između sebe

Sarri govorio o slobodnjacima: Pjanić ili Ronaldo?

Edmir Škorić

Prije utakmice s Lecceom, održana je press konferencija na kojoj je govorio trener Juventusa.

Aktuelni prvak Italije će sutra u 15 sati gostovati Lecceu i nastavlja mrtvu trku s Interom za novi naslov. Juve ima 22, a Inter 21 bod.

Nakon uspješnih ispita u Ligi prvaka, timovi nastoje u subotu upisati pobjedu, a jedna od tema današnje konferencije bili su i slobodnjaci. Poznato je da je Juventus tim koji ima nekoliko majstora za slobodne udarce, prije svih tu su Miralem Pjanić, Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala.

Na pitanje novinara ko će izvdoiti slobodne udarce u narednim mečevima, trener Maurizio Sarri je rekao:

"Ronaldo i Pjanić će na terenu između sebe odlučiti ko će izvesti slobodni udarac. To je njihova odluka", rekao je Sarri.

Pjanić je opasniji i precizniji u dresu Juventusa iz slobodnjaka, no više puta se desilo da Portugalac uzme loptu i gađa, no posljednjih 28 pokušaja iz slobodnjaka je promašio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je dao poseban osvrt i na igre Pjanića ove sezone.

"Uvijek mi se sviđao. Veoma je kvalitetan igrač. Tražio sam od njega neke stvari, bez promjene načina na koji igra i dobro je odgovorio na to. Iskazao se kao vrhunski igrač".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Nicholas Pepe
1 1
edinho
zar je bitno ko suta slobodnjake???? bitnije je ko sudi....posto ovim SMRADOVIMA iako su daleko najkvalitetniji u SERIJI A i dalje se opasno namjestaju utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti