Problemi ne prestaju: Juventusu prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja

Sve zbog aktuelnog skandala

Problemi ne prestaju: Juventusu prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja

Esmer Oštraković

Problemima za Juvnetus kao da nema kraja, posebno nakon posljednjih informacija koje su objavili italijanski mediji, a one kažu da ovom klubu prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja.

Kako prenose mediji iz Italije, Juventus se nalazi pod posebnom prismotrom tužitelja iz Torina, a sve iz dva ključna razloga.

Prvi je navodna upotreba falsifikovane kapitalne dobiti u klupskim bilansima, a sve je naravno otkriveno nedeavno.

Drugi razlog je tajna isplata plata nogometašima tokom ranih faza pandemije koronavirusa, te bi ih sve to moglo skupo koštati.

UEFA nema namjeru, kako prenose italijanski mediji, čekati završetak krivičnog postupka u Italiji, već će reagovati ranije.

U Nyonu se tako čekaju detaljne informacije Ureda javnog tužilaštva u Torinu, ali to nije dostupno odmah.

Oglasi

Nakon što dokumenti budu proslijeđeni, UEFA će moći autonomno djelovati i ispitati će realnu ekonomsku situaciju u Juventusu.

Juventusu trenutno najviše prijeti novčana kazna od UEFA-e, ali ukoliko se potvrde tajne isplate plata nogometašima, onda postoji velika mogućnost da će ih UEFA izbaciti iz svih takmičenja.

Cristiano Ronaldo je u ljeto 2021. godine napustio Juventus i otišao u Manchester United, a sada, godinu i po kasnije, potražuje ogroman novac od kluba iz Torina.

Jedini fudbaler koji nema kluba, a igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru je Cristiano Ronaldo.

On se razišao s Manchester Unitedom nakon spornog intervjua koji je dao novinaru Pierseu Morganu i u januaru će biti slobodan da nađe novu sredinu gdje će igrati.

Oglasi

Prije dolaska u Manchester United, Cristiano Ronaldo bio je član Juventusa tri godine i s tim klubom osvojio sve u Italiji.

Godinu i po dana nakon odlaska iz Torina, Ronaldo je odlučio da traži ogroman novac od svog bivšeg kluba, javljaju italijanski mediji.

Izvještaji iz Italije tvrde da Cristiano Ronaldo od Juventusa traži isplatu od 19,9 miliona eura.

Navedeni iznos odgovara ugovoru o platama koji su obje strane dogovorile tokom pauze u 2020. godini zbog pandemije COVID-19.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Ronaldo tek treba da dobije dogovorenu sumu i već je kontaktirao pravni tim kako bi zatražio skoro 20 miliona eura.

U međuvremenu, italijansko javno tužilaštvo istražuje navodne lažne račune kluba i ove istrage su već dovele do ostavke mnogih članova uprave Juventusa. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivšem odboru moglo bi se suditi zbog mogućih kršenja pravila o licenciranju klubova i finansijskog fair-playja, a Juventus će također biti pod istragom zbog smanjenja plata dogovorenih tokom izbijanja pandemija virusa COVID-19 .

Šta će biti od svega, ostaje nam da vidimo, no jasno je da je pred Juventusom još jedan težak period, a piše se i da im prijeti novo izbacivanje u Seriju B. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi