Bivši nogometaš Juventusa osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja!

Sud donio presudu

Bivši nogometaš Juventusa osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja!

E. Oštraković

Sud u Sijeni osudio je bivšeg nogometaša Juventusa i trenutnog veznog nogometaša Genoe, Manola Portanovu na šest godina zatvora zbog učešća u grupnom silovanju.

Ovaj nogometaš koji ima 22 godine optužen je da je silovao studenticu koja je godinu dana mlađa od njega tokom kućne zabave u maju prošle godine.

Osim njega optuženi su njegov daidža Alessio Langello, te dvojica njegovih prijatelja, Alessandro Cappiello i još jedan maloljetni momak.

Kako navode italijanski mediji, Portanova i Langella su zatražili ubrzano suđenje i danas su osuđeni na šest godina zatvora.

Takođe, osim zatvorske kazne naređeno im je da plate 120 hiljada eura odštete žrtvi i njenoj porodici, što će im naravno dosta lakše pasti nego zatvorska kazna.

U brzom suđenju optuženo preskače ročište kako bi dobio znantno smanjenje kazne i skratio trajanje suđenja.

Oglasi

Naravno to ne znači priznanje krivice jer se italijanski vezni nogometaš izjasnio da nije kriv, te se može žaliti na odluku.

Portanova je u Genou prešao iz Juventusa i to u transferu vrijednom deset miliona eura, a sve se desilo u januaru 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Juvnetusa igrao je i u omladinskim kategorijama Lazija, a ove sezone je upisao dvanaest nastupa u Seriji B i postigao je jedan gol.

Sin bivšeg defanzivca koji je nastupao u Seriji A, Danielea, Manolo debitnovao je u Seriji A za Juvnetus 2019. godine i upisao je 30 nastupa u najvišem rangu takmičenja u Italiji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi