Odlučio da ih dotuče: U Juventusu se hvataju za glavu zbog zahtjeva Ronalda
Ronaldo traži ogroman novac od Juventusa.

Cristiano traži ogroman novac

Odlučio da ih dotuče: U Juventusu se hvataju za glavu zbog zahtjeva Ronalda

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo je u ljeto 2021. godine napustio Juventus i otišao u Manchester United, a sada, godinu i po kasnije, potražuje ogroman novac od kluba iz Torina.

Jedini fudbaler koji nema kluba, a igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru je Cristiano Ronaldo.

On se razišao s Manchester Unitedom nakon spornog intervjua koji je dao novinaru Pierseu Morganu i u januaru će biti slobodan da nađe novu sredinu gdje će igrati.

Prije dolaska u Manchester United, Cristiano Ronaldo bio je član Juventusa tri godine i s tim klubom osvojio sve u Italiji.

Godinu i po dana nakon odlaska iz Torina, Ronaldo je odlučio da traži ogroman novac od svog bivšeg kluba, javljaju italijanski mediji.

Izvještaji iz Italije tvrde da Cristiano Ronaldo od Juventusa traži isplatu od 19,9 miliona eura.

Oglasi

Navedeni iznos odgovara ugovoru o platama koji su obje strane dogovorile tokom pauze u 2020. godini zbog pandemije COVID-19.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Ronaldo tek treba da dobije dogovorenu sumu i već je kontaktirao pravni tim kako bi zatražio skoro 20 miliona eura.

U međuvremenu, italijansko javno tužilaštvo istražuje navodne lažne račune kluba i ove istrage su već dovele do ostavke mnogih članova uprave Juventusa. 

Bivšem odboru moglo bi se suditi zbog mogućih kršenja pravila o licenciranju klubova i finansijskog fair-playja, a Juventus će također biti pod istragom zbog smanjenja plata dogovorenih tokom izbijanja pandemija virusa COVID-19 .

Šta će biti od svega, ostaje nam da vidimo, no jasno je da je pred Juventusom još jedan težak period, a piše se i da im prijeti novo izbacivanje u Seriju B. 

Oglasi

Kada je Ronaldo u pitanju, mnogi svjetski mediji u prethodnom periodu pisali su da će nakon Svjetskog prvenstva potpisati za Al-Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Zvuči nevjerovatno i sama cifra koja se spominjala, a u pitanju je 173 miliona funti godišnje.

Ipak, čini se da od toga neće biti ništa. Te glasine, za sada, demantovao je novinar Piers Morgan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne, dogovor nije postignut" , bila je kratka poruka Morgana, bliskog prijatelja Cistiana Ronalda.

Najvjerovatnije su dvije strane još u pregovorima. Međutim, Ronaldo bi najradije ostao u evropskom fudbalu kako bi nastavio igrati na najvišem nivou.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi