Juventus je želio napraviti sjajnu stvar za najstariji klub na svijetu, ali na kraju ipak nije uspio
Notts County je prinuđen da igra u dresovima od prošle sezone

Engleski klub se nalazi u teškoj situaciji

Juventus je želio napraviti sjajnu stvar za najstariji klub na svijetu, ali na kraju ipak nije uspio

S. Pašalić

Juventus je imao namjeru da napravi sjajnu gestu za engleski klub Notts County, ali je sve propalo u posljednji tren.

Naime, najstariji klub na svijetu se nalazi u velikim problemima, a prije nekoliko mjeseci je ispao iz najnižeg ranga profesionalnog nogometa u Engleskoj.

Zbog svega toga, Notts County je nalazi i u finansijskim problemima pa tako igra u dresovima od prošle sezone jer ne može priuštiti da plati nove dresove koje je dizajnirala Puma.

Juventus je nekada igrao u ružičastim dresovima, a onda je promijenio dizajn u crno-bijele pruge nakon što im je Notts County posudio jednu garnituru davne 1903. godine.

S obzirom na sve trenutne probleme engleskog kluba, lokalna političarka Lilian Greenwood je pisala Juventusu i zatražila uslugu u nadi da italijanski tim sada napravi istu stvar.

Juventus je bio i više nego sretan te je pristao i poslao pismo tražeći detalje o tome kako poslati dresove za sezonu 2019/2020, međutim naišao je na problem.

"S obzirom na dugotrajan odnos dva kluba, Juventus bi rado pomogao u osiguravanju novih kompleta dresova za sljedeću sezonu", napisao je Juventusov šef za komunikacije Claudio Albanese.

"Već smo razgovarali s našim tehničkim sponzorom, Adidasom, kako bismo ih obavijestili o situaciji i odmah su kontaktirali Notts County kako bi dogovorili isporuku opreme.

"Nažalost, kako se ispostavlja, klub ima dvogodišnji obavezujući ugovor s Pumom koji im ne dopušta da nose bilo koji drugi brend. Hvala vam na pismu. Želimo Notts Countyu sve najbolje za budućnost.", stojalo je u odgovoru Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi