Juventus kupuje momka koji je potopio Napoli?
Foto: EPA

Žele i Simeonea

Juventus kupuje momka koji je potopio Napoli?

M. Šljivak

Torinski Juventus mogao bi kupiti momka koji im je vjerovatno osigurao novi naslov prvaka.

Radi se o 22-godišnjem napadaču Fiorentine Giovanniju Simeoneu koji je prethodnog vikenda postigao tri gola protiv Napolija (3:0) i tako je Juventusu tri kola prije kraja ponovo donio četiri boda prednosti na vrhu tabele.

Odlične igre argentinskog fudbalera i ranije su bile pod lupom velikih klubova. Konstantno su kružile priče o njegovom transferu, a Tuttosport tvrdi kako je u susretu protiv Napolija zadivio skaute mnogih klubova.

Među zainteresovanim klubovima za Simeonea je i Juvenuts. Rukovodstvo Stare dame razmišlja o angažovanju momka koji ih je približio naslovu prvaka, a pored Bianconera Argentinca žele Tottenham, Roma, Valencia, Sevilla...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Simeone je među Viole stigao prošlog ljeta iz Genoe za 15 miliona eura i postigao je 13 golova u dosadašnjem dijelu sezone. Ranije je igrao i za veliki River Plate, a otac mu je legendarni Diego Simeone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi