Lazio poveo u Torinu, ali Morata je imao završnu riječ
Foto - EPA

Trijumf Juventusa

Lazio poveo u Torinu, ali Morata je imao završnu riječ

M. Šljivak

Juventus je u susretu 26. kola italijanske Serije A savladao Lazio sa 3:1.

Andrea Pirlo je u ovaj meč ušao bez Cristiana Ronalda koji je ostao na klupi, a Lazio odlično ulazi u meč i stvara nekoliko dobrih šansi.

Jednu su iskoristili u 14. minuti kada je Correa iskoristio lošu reakciju odbrane i zabio je za 0:1.

Naravno, Juve je nakon primljenog gola krenuo sa napadima. Pokušavali su na sve načine doći do gola, a do izjednačenja dolaze u 39. minuti kada Adrien Rabiot prekrasno pogađa za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Juve i u nastavku kreće dosta dobro.

Ipak, Lazio je mogao zabiti gol za vodstvo, ali je Milinković-Savić pogodio prečku, da bi Juve zatim riješio pitanje pobjednika u samo tri minute.

Oglasi

Alvaro Morata sjajnim golom u 57. minuti pogađa za 2:1, da bi tri minute kasnije Španac iskoristio penal i povećao je prednost Stare dame na 3:1.

Lazio se naravno otvorio nakon ovih golova. Nebeskoplavi su se pokušali vratiti u igru, ali šanse nisu koristili.

Pirlo je sa druge strane dao šansu i Ronaldu, ali do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:1 za Bianconere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 26. kolo:

Juventus - Lazio 3:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Kakav je Chiesa majstor, brzina, šut, tehnika, sve mu je perfektno.
9 2
user1599499530
Ljudi ja sam navijac Juventusa preko 20 godina.Dali mi moze neko rec zasto ovaj pirlo forsira ovog kulusevki ,covjek nije dao gola 3 mjeseca a 80% meceva je u prvoj postavi dali ga hoce prodat il sta stvarno mi nije jasno covjek nema veze s vezom....i jos zasto ubacuje bonucija 10 min prije kraja kod dva gola razlike covjek povreden rizikuje da obnovi povredu pred duel s portom zasto kiezu vadi non stop covjek se bori gine na terenu i jos toga imam dosta za rec ,al ne moze sve stat u jedan komentar kako bih rekao da je pirlo promasaj za juventus 100%.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi