Tri tima dva mjesta: Sve kombinacije za plasman u Ligu prvaka iz Serije A

Čeka nas velika drama

Tri tima dva mjesta: Sve kombinacije za plasman u Ligu prvaka iz Serije A

Admin Čaušević

U Italiji je već ranije poznato da je Inter prvak, te da Benevento, Crotone i Parma sele u Seriju B.

Osim Intera u Ligi prvaka će igrati i Atalanta, dok će se za preostala dva mjesta boriti Milan, Napoli i Juventus.

Pred posljednjih 90 minuta treće mjesto drži Milan, ali će Rossoneri imati najteži zadatak od svih ekipa jer gostuju odlučnoj Atalanti. Juventus gostujue Bologni, a Napoli dočekuje Veronu. Svi mečevi počinju u 20:45.

Milan i Napoli drže treće i četvrto mjesto sa po 76 bodova, dok je Juventus peti sa 75 bodova i Bianconeri su najtežem položaju.

Milan će u Ligu prvaka ako pobijedi. Može do elitnog takmičenja i remijem s tim da Juventus ili Napoli ne pobijede. Rossonerima odgovara i poraz, ali da Juventus ne pobijedi ili da Napoli izgubi.

Napoli će u Ligu prvaka ukoliko pobijedi. Može i remizirati, ali da Juventus ne pobijedi ili da Milan izgubi. Može i bodom do Lige prvaka, ali da Milan ne pobijedi.

Juventus će u Ligu prvaka u slučaju da pobijedi, ali da Milan i Napoli ne upišu trijumfe. Staroj dami bi odgovarao i bod, ali tada bi Napoli morao izgubiti čak devet golova razlike od Verone, ali i da Milan izgubi od Atalante.

U Evropa ligu plasman ima osiguran Lazio, dok će se za Konferencijsku ligu boriti Roma i Sassuolo. Vučica ima dva boda prednosti i ne smije izgubiti od Spezije na strani, dok Sassuolo dočekuje Lazio i trebaju mu pobjeda ili pobjeda od pet i više golova razlike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan tz
Sa VAROM ne može Juventus ni u ligu prvaka haja
3 4
C.Banks
Da je bilo vara juve ne bi nikad titule uzeo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi