Juventus mora da plati visoku odštetu zbog otpuštanja Sarrija

Neće proći bezbolno

Juventus mora da plati visoku odštetu zbog otpuštanja Sarrija

E. Škorić

Juventus je samo dan nakon što je ispao iz Lige prvaka otpustio trenera Maurizija Sarrija.

Sarri je bio prva žrtva razočaravajućeg ispadanja od Lyona, ali po svemu sudeći neće biti jedini. Očekuje se da klub napusti nekoliko igrača, ali i direktor Fabio Paratici.

Što se Sarrija tiče, on će dobro unovčiti očajnički potez čelnika Juventusa. Naime, kako je Sarri ugovorom vezan do ljeta 2022. godine i kako je otpušten, a nije raskinuto na obostranu saglasnost, klub mora da mu plati 20,3 miliona eura odštete.

Cijelo njegovo osoblje također je otpušteno i Juventus je primoran potražiti novog trenera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je osvojio Scudetto s Juventusom, no ove sezone s Cristianom Ronaldom torinski klub je imao daleko veće apetite.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mig_Mig
Juve nece nista unaprijed platit. On je pod ugovorom i redovno prima placu na sedmicnoj osnovi. Kad pozeli da trenira neki drugi klub sam ce raskinut ugovor.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi