Juventus možda ostaje bez Pjanića, ali Paratici sprema transfer drugog Bosanca

Velika borba za talentovanog fudbalera

Juventus možda ostaje bez Pjanića, ali Paratici sprema transfer drugog Bosanca

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je sve bliže odlasku iz Juventusa, međutim torinski klub bi i naredne sezone na platnom spisku mogao imati jednog Bosanca i Hercegovca. 

Iako je rođen u Švicarskoj s obzirom na porijeklo i mjesto rođenja njegovih roditelja talentovani Bećir Omeragić se definitivno može smatrati Bosancem i Hercegovcem.

Omeragić slovi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača na svijetu, a sa nepunih 18 godina postao je standardni prvotimac Zuricha.

Za mladog štopera od ranije je zainteresovano niz evropskih velikana, prije svih Milan i Roma. Interes pokazuje i bogati Red Bull Salzburg.

Omeragić je od jučer i na radaru Juventusa. Sportski direktor Fabio Paratici je već spremio plan za talentovanog fudbalera.

Naime, u slučaju potpisa 18-godišnjak bi bio prebačen u U23 tim Bianconera, odnosno Juventus II koji se takmiči u Seriji C.

Stara dama već godinama ima sličnu praksu sa mladim igračima koje nakon testiranja u U23 timu obično pošalje na kaljenje u neku od seniorskih selekcija klubova s Apenina.

Inače, još uvijek nije poznato za koju selekciju će nastupati Omeragić. Švicarci bi ga rado u svojim redovima, ali ni NFSBiH nije odustao od borbe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zvao me Zvjezdan Misimović, obavio je razgovor sa mnom i mojim roditeljima. Mislim da je još rano za neke velike odluke, imam još vremena da se svakako odlučim. Dogovorili smo ponovo da se čujemo s gospodinom Misimovićem i naravno da Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Trenutno sam samo fokusiran na igre u klubu, gdje mi zaista ide dobro, a ko zna šta će se desiti u budućnosti", kazao je Omeragić prije nekoliko mjeseci u razgovoru za naš portal.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Pa dajete mu toliku paznju bzvz. On ako se razmislja hoce li igrati za nas ili koga drugog odmah ga yebi. U srcu bosna nema tu razmisljanja
6 1
szlaja
Ponavljam opet DOSADNI STE KO PROLJEV
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi