Juventus napokon završio transfer Locatellija

Juventus napokon završio transfer Locatellija

E. Škorić

Italijanski reprezentativac Manuel Locatelli postat će novi član Juventusa.

Stara dama već nekoliko sedmica radi na transferu Locatellija iz Sassuola, a Tuttosport javlja da je sada sve dogovoreno i da će igrač za 35 miliona eura preći u Juventus.

Očekuje se uskoro i zvanična potvrda tranfsera. Osim Locatellija, Juventusov vezni red trebao bi da pojača i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji bi mogao doći iz Barcelone bez odštete.

Što se Locatellija tiče, on je prošao omladinske kategorije Atalante i Milana, a od 2018. godine je u Sassuolu.

U dresu ovog tima potpuno je eksplodirao. Privukao je veliku pažnju na sebe, a posebno nastupima na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Juventus je zanimljivom ponudom pokušao dobiti Pjanića od Barcelone

Pjanić je izrazio želju za odlaskom nakon samo jedne sezone u Barceloni, a navodno dogovor sa Juventusom već ima i lako bi se moglo desiti da na kraju zaista i završi u Torinu.

Oglasi

Bh. veznjak je na Camp Nou stigao u razmjeni za Brazilca Arthura Mela uz dodatnih 10 miliona eura koliko je torinski tim platio Barceloni.

Proteklog vikenda ova dva tima odigrala su prijateljski meč u Barceloni. Rukovodstva su razgovarala o Pjaniću, a Juventus je, tvrdi katalonski list Sport, imao zanimljv plan.

Bianconeri su ponudili Barceloni njihovog nekadašnjeg fudbalera Arthura Mela u zamjenu za Pjanića, ali je to katalonski klub odbio.

Razlog što u Barceloni ne žele brazilskog veznjaka je nedostatak profesionalizma, česte povrede i činjenica da nije pokazao ništa tokom boravka u njihovom klubu.

Arthur Melo je kao i Pjanić imao želju da se vrati u svoj bivši klub, ali o njemu na Camp Nou uopšte ni ne razmišljaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane 31-godišnji bh. fudbaler još uvijek čeka zeleno svjetlo iz Torina. On je pristao na 20 posto manju platu kako bi se vratio u Torino, ali prioritet Stare dame je potpis Manuela Locatellija.

Miralem je u dresu Juventusa igrao od 2016. do 2020. godne. Odigrao je ukupno 178 utakmica, postigao je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mig_Mig
Hahaha
0 1
Edin Merlin
Dok momak ne zaigra u dresu Juventusa ja vam ne mogu vjerovati…!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi