Allegri će dobiti ono što želi: Juventus završava poslove sa Pjanićem i Locatellijem
Foto - EPA

Obojica će u Torino

Allegri će dobiti ono što želi: Juventus završava poslove sa Pjanićem i Locatellijem

M. Šljivak

Rukovodstvo Juventusa odlučilo je ispuniti želju treneru Massimilianu Allegriju i dovest će mu Miralema Pjanića i Manuela Locatellija.

Allegri je po povratku na klupu Stare dame izrazio želju da mu klub dovede Pjanića i Locatellija. Rukovodstvo torinskog velikana je sa obojicom fudbalera pregovaralo, ali su u jednom trenutku odlučili da će samo jednog dovesti u svoje redove.

Međutim, Corriere dello Sport tvrdi da je odluka promijenjena i da će Allegri dobiti ono što traži. Oba fudbalera će završiti u Torinu.

Završni pregovori sa Sassuolom oko Locatellija bit će obavljeni sutra. Pretpostavlja se kako će Juventus za usluge reprezentativca Italije platiti nešto više od 30 miliona eura.

Sa druge strane Pjanić će se u Torino vratiti besplatno. Bh. veznjak je već pristao na smanjenje plate od 20 posto i njegov dolazak bi trebao biti završen do kraj prelaznog roka.

Miralem je u dresu Juventusa igrao od 2016. do 2020. godne. Odigrao je ukupno 178 utakmica, postigao je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle sezone u dresu Barcelone Pjanić je igrao veoma slabo. Nije se bh. veznjak najbolje snašao, nije ga ni Ronald Koeman previše koristio i u 30 utakmica nije imao učinak.

Katalonski tim svim silama ga se pokušava riješiti i ta će im želja po svemu sudeći biti ispunjena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Pa vi svaki dan lažete..!!!!!
5 1
Messimagic
Nije htio smanjiti plaću u Barceloni, a SAD kad ide u Juventus može..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi