Juventus ne staje: Pjaniću stiže konkurencija?
Foto: EPA

Roberto Gagliardini u Juventusu?

Juventus ne staje: Pjaniću stiže konkurencija?

M. Šljivak

Direktor Juventusa Beppe Marotta potvrdio je da će u januaru ekipa dovesti još pojačanja.

On je prethodnih dana boravio u Bergamu, gdje je dogovarao transfer jednog od igrača Atalante.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da je jako blizu prelazak defanzivca Mattije Caldare u Torino, no pored njega Stara dama mjerka još jednog fudbalera ovog tima.

Radi se o 22-godišnjem veznjaku Robertu Gagliardiniju, koji bi u Torino mogao već u januaru.

"Neću poricati da sam pregovarao o dolasku mladih fudbalera Atalante. Pregovaramo i mogu potvrditi da ćemo potpisati nekog od njih", rekao je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caldara će vjerovanto potpisati s Juventusom ugovor, ali će ostati u Atalanti do 2018. godine, dok bi sjajni Gagliardini mogao već u januaru da postane član velikana italijanskog fudbala.

Njegov dolazak bi dodatno pojačao ionako veliku konkurenciju u veznom redu Juventusa, pa bi Miralem Pjanić imao još više nevolja da se izbori za startnu postavu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi