Juventus će od nove sezone imati novog kapitena, a izbor je sve iznenadio

Chiellini vjerovatno ide u penziju

Juventus će od nove sezone imati novog kapitena, a izbor je sve iznenadio

E. Čaušević

Italijanski mediji pišu da će čelnici Juventusa na kraju sezone napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru.

Stara dama je ove godine razočarala preranim ispadanjem u Ligi prvaka, a ni u Seriji A im ne ide tako dobro kao prethodnih godina.

Zbog toga se vjeruje da će Juventus morati malo "prodrmati" ekipu i osvježiti igrački kadar. Također, Tuttosport piše da će Stara dama od naredne sezone imati i novog kapitena.

Naime, očekuje se da će Giorgio Chiellini na ljeto završiti igračku karijeru i predat će kapitensku tragu nekom drugom. Jasno je da to neće biti Leonardo Bonucci zbog transfera u Milan od prije nekoliko godina čime je izgubio povjerenje navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tuttosport piše da će novi kapiten biti nizozemski defanzivac Matthijs de Ligt koji se već nameće kao vođa u svlačionici i u Juventusu vjeruju da će biti pravi izbor za novog kapitena.

Ipak, mnogi su iznenađeni ovim izborom jer su vjerovali da prednost imaju Cristiano Ronaldo ili Paulo Dybala, ali s obzirom da nije sigurno da li će oni na ljeto ostati u klubu na kraju je izbor pao na De Ligta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_medinic_
Dybala de light jedan od njih tjt veću prednost dajem de ligtu vidim momka kako se odnosi na utakmicama i sve pravi ratnik❤
4 1
vence
pa bola Bonucci je isad kapiten kad nema Giorgia.. e sad da ce godini boti neko dr mozda, al prica o odlasku u Milan kao razlog je smijesma jer je vec kapiten, a drug sansa da Dynala ostane i ne bude prpdan je minimalan(ako ga iko htio)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi