Juventus odbio "smiješnu" ponudu za Moisea Keana
Kean je prošle sezone postigao 7 golova

Engleski klub će ipak morati malo odriješiti kesu

Juventus odbio "smiješnu" ponudu za Moisea Keana

S. Pašalić

Juventus se sprema da ovog ljeta dovede Maura Icardija iz Intera.

Tako bi Stara dama pored Cristiana Ronalda, Paula Dybale, Gonzala Higuaina i Moisea Keana, imala još jednog napadača u svom timu.

Jasno je da bi mladi 19-godišnji Kean pored ovakvih imena imao malo šanse za igru, pa su se neki klubovi počeli interesovati za njegove usluge, a i sam Kean razmišlja šta bi bio najbolji potez za svoju budućnost.

Upravo je tu na scenu stupio i engleski Everton koji ga želi dovesti u svoje redove, a prema posljednjim izvještajima iz Italije klub iz Liverpoola je poslao ponudu od 30 miliona eura, ali ju je Juventus odbio.

Kean je prošle sezone odigrao 17 utakmica i postigao je 7 golova, a povezivao se i sa Ajaxom kao dio dogovora za Matthijsa de Ligta.

On je prošle sezone srušio i nekoliko rekorda, od kojih je onaj legendarnog Alessandra Del Piera koji je sa 19 godina u sezoni 1993/1994 u Seriji A postigao 5 golova, dok je Kean postigao 6 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti