Juventus odmah odgovorio Ruganijevoj djevojci!

Bura na Apeninima

Juventus odmah odgovorio Ruganijevoj djevojci!

A. Čaušević

Daniele Rugani je prije dvije sedmice postao prvi zaraženi fudbaler iz Serije A koronavirusom. Nakon defanzivca pozitivan je bio test i njegove trudne djevojke Michaele Persico. 

Persico je u razgovoru za italijansku TPI agenciju probitno kazala kako je Rugani test radio na dan utakmice Juventus - Inter, ali da torinski klub nije odmah objavio rezultate.

"Daniele se vratio kući s treninga, imao je temperaturu i obavijestio je klub o tome. Kasnije kada se probudio se osjećao bolje, ali ga je klub testirao na Covid-19. Znam da je test napravio 8. marta, a ja 16. marta", rekla je Persico.

Juventus je objavio infromaciju da je Rugani pozitivan na Covid-19 tri dana nakon utakmice, odnosno u večernjim satima u srijedu 11. marta nakon što je test uradio u utorak 10. marta.

U torinskom klubu su odmah negirali tvrdnje zgodne Perisco te su još poručili kako je pomiješala datume. Isto je uradio i Ruganijev agent. Određene korekcije u intervju je napravila i TPI agencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Upitana ponovo za potvrdu, ispostavilo se da je, suprotno od tvrdnje u audio zapisu intervejua, Juventusov defanzivac test radio u utorak 10. marta, a da je rezultat bio pozitivan 11. marta", saopštili su iz agencije.

Juventus se našao pod udarom. Neki optužuju torinski klub da je sve zataškao kako bi se utakmica s Interom odigrala. Bianconeri su dobili taj meč s 2:0 i zasjeli na prvo mjesto.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gax
Manje Laze onaj Isljam Kalender od vas i posteniji je,.. lopovi mafija serija c sad aBd
2 3
kn0x
Vala novinari sram i stid da vas bude. Iz dana u dan brukate se vijestima pa ih brisete. Ja eto probali zataskati sigurno im Rugani trebao jer je okosnica ekipe, jadovi jadni. Da se znalo ne bih ga ni pozvali jer svakako presjedi na klupi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi